Malzemeleri:
12 adet acı veya tatlı kuru kırmızı biber ya da taze
3 adet kuru soğan
Orta boy 700 gr kuru fasulye
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı sıvı yağ
60 gr tereyağı
Tuz
1 yemek kaşığı salça
2 tatlı kaşığı kekik
Yapılışı:
Kuru fasulye ve kuru kırmızı biberler ayrı ayrı haşlanır ve suyu süzülür.
Kuru soğanlar doğranır, yağda pembeleşine kadar kavrulur. Soğanların üzerine salça, tuz, kekik, un eklenir ve karıştırılır.
Sonrasında süzülen fasulye de eklenerek iyice karıştırılır, ocaktan alınır.
Haşlanan biberler harç ile doldurulur ve tepsiye dizilir. Dizildiktan sonra üzerlerine bolca tereyağı sürülür. Fırında kızarıncaya kadar pişirilir.