• Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! Forumrulet Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Forumrulet sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

KIŞ KABAĞI DOLMASI TARİFİ: Mardin usulü su kabağı dolması nasıl yapılır?

Axxe

New member
Katılım
23 Tem 2023
Mesajlar
78,171
Tepkime puanı
0
Puanları
0
63ab4ec486b24a6a181a9b2b.jpg

Beyaz kabağın sap kısmı kesilir ve gövde ile kapak kısmının kabukları soyulur. İçi temizlenir, ekirdekleri çıkarılır.

Rahat pişmesi için altından küçük delikler açılabilir.

Kabak uygun bir tavada çevire çevire kızartılır, ardından içinin her yanı karabiber ve tuzla ovulur.

Pazı yaprakları ya da asma yaprakları sıcak sudan geçirilip haşlanır.

İç için ise kuşbaşı ete pirinç, salça, sumak ve sırasıyla ince doğranmış maydanoz, biberler ve tuz eklenir. Malzeme karıştırılarak harç hazırlanır.

Kabak, boyutuna uygun tencereye konur. Kabağın içine, hazırlanan iç kabağın yarısını hafif geçecek şekilde doldurulur.

Geri kalan iç harç ile pazı/asma yaprakları sarılır, kabağın etrafına dizilir.

Kabağın içindeki harca çok az sıcak su ilave edilir, etrafındaki yaprak sarmalar için de aynı seviyede olacak şekilde sıcak su eklenerek 1 saat orta ateşte pişirilmeye bırakılır.

Piştiktan sonra ayrı ayrı veya birlikte, farklı şekillerle servis edilir.
 
Üst Alt