• Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! Forumrulet Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Forumrulet sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

Hayrabolu Tatlısı tarifi; Hayrabolu Tatlısı malzemeleri ve yapılışı...

Axxe

New member
Katılım
23 Tem 2023
Mesajlar
62,829
Tepkime puanı
0
Puanları
0
635452fd86b24536aceec113.jpg

Hayrabolu Tatlısı tarifi ve malzemeleri araştırma konusu olmaya devam ediyor. Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesine özgü yöresel bir tatlı olan Hayrabolu Tatlısı'nın ana malzemeleri İrmik ve Tuzsuz Peynir olarak bilinmektedir. Peki Hayrabolu Tatlısı malzemeleri nelerdir? İşte Hayrabolu Tatlısı tarifi ve yapılışı...

HAYRABOLU TATLISI MALZEMELERİ

500 gr tuzsuz yağlı peynir

½ su bardağı irmik

3 yumurta

½ çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

Aldığı kadar un

Kaymak

Antep fıstığı

Fındık

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker

4 bardak su

HAYRABOLU TATLISI YAPILIŞI;

Yoğurma kabına 3 yumurta kırılır ve iyice çırpılır. Peynir ezildikten sonra yumurtaların üzerine eklenir. Yarım su bardağı irmik, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı kabartma tozuda ilave edilip aldığı kadar un ile birlikte ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar hamur iyice yoğrulur.

Fırın tepsisi yağlı kağıt ile kaplanır. Hamurdan küçük parçalar kopartılıp avuç içinde yuvarlanır ve tepsiye dizilir. 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakılır.Şerbeti için 3 su bardağı şeker ve 4 bardak su kaynatılır. Soğuyan tatlıların altı çatalla delinir ve şerbetin içine atılarak yumuşayana kadar pişirilir. Arzuya göre üzerlerine kaymak koyulup fındık ve fıstık serpilir
 
Üst Alt