• Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! Forumrulet Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Forumrulet sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

DİVRİĞİ PİLAVI NASIL YAPILIR? DİVRİĞİ PİLAVI TARİFİ VE MALZEMELERİ

Axxe

New member
Katılım
23 Tem 2023
Mesajlar
63,154
Tepkime puanı
0
Puanları
0
638e6a2786b24a2108a14553.jpg

Et tercihine göre düdüklü tencere de tercih edilebilir. Etler az su ile yumuşayana kadar pişirilir.

Kuzu kuşbaşı tercih edilmişse bir tavada çok az yağ ile kavurmak yeterli olacak. Et piştikten sonra tuz ve karabiber ilave edilir.

Pilav için ise ayrı bir tencereye sıvıyağı eklenir ve bademlerle birlikte kavrulur. Pirinç yıkanır, süzülür ve tencerede kavrulur.

Bu sırada baharatlar, şeker ve tuz ilave edilir. Kuş üzümü yaklaşık 2-3 dakika sıcak suda bekletilir ve sonra süzülerek tencereye alınır.

Nohut eklenir ve pirincin üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. Pişme durumuna göre ilave su katılabilir. Pişen pilav dinlendikten sonra kavrulmuş et tencereye aktarılır.

Derin bir kap bolca tereyağı ile yağlanır. Taze kadayıfın yapışan yerleri açılır.

Tereyağı bir tavada eritilir, ardından kadayıfın her tarafına eşit şekilde yayılır ve karıştırılır.

Kadayıfı kabın etrafına, uzunlamasına kalın olmayacak şekilde ve orta kısmı çukur kalacak şekilde yayarak düzleştirilir.

Çukur kısma pilav yerleştirilir ve üzeri tekrar kadayıfla kapladıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında kadayıflar nar gibi kızarana kadar pişirilir.
 
Üst Alt