• Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! Forumrulet Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Forumrulet sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

Al Beni Yukarı tarifi: Al Beni Yukarı (Tiramisu) nasıl yapılır?

Axxe

New member
Katılım
23 Tem 2023
Mesajlar
78,171
Tepkime puanı
0
Puanları
0
63a3547386b2445bd43f00b0.jpg

Malzemeler:

Kedi Dili;

125 gr. yumurta sarısı
90 gr. şeker
190 gr. yumurta beyazı
95 gr. şeker
150 gr. un
65 gr. patates nişastası

Kreması;
400 gr. mascarpone
150 gr. krema
60 gr. şeker

Sabayon sosu;
4 yumurta sarısı
45 gr. şeker

Kahvesi;
2 şat espresso
15 gr. şeker

Yardımcı;
100ml. süt

Yapılışı:

Kedi dili için ilk olarak yumurta sarısı ve şeker birlikte çırpılır.

Yumurta beyazı ve 95 gram olan şeker çırpılır.

Un ve patates nişastası da karıştırılır.

Hepsini birleştirilerek yavaşça karıştırılır.

Mascarpone ve krema ve 50 gramlık şeker birlikte şeker eriyene ve ürün kabarana dek karıştırılır.

Sabayon sosu için de 4 yumurta sarısı ile şeker eriyene kadar çırpılır. Bermari üsülü pişirilir ve ardından soğutulur. Sonrasında içine mascarpone karışımının 1/3 i ilave edilir. Kıvamı yoğun akıcı olacak şekilde ayarlanabilir.

Kahvesi için 2 ölçü espresso içinde şeker eritilir, 6 cm civarındaki bir çember ile kedi dili kesilir.

Pasta jelatini 6 cm çapa göre ayarlanır.

Kedi dili kahvede ıslatılır, yuvarlak yapılan jelatin içine yerleştirilir, üzerine kreması sıkma torbası ile sıkılarak bu işlem 3 defa tekrarlanır.

Üzerine sabayon sosu karışımı 2.5 cm olacak şekilde doldurulur.

Yeniden üstüne kakao elenir ve servisini yaparken jelatinin üstünde kalan kısmından tutarak yavaşça yukarı kaldırılır.
 
Üst Alt